Publicat acum 17 zile
Producătorii de ciocolată au din nou probleme: lipsa pudrei de cacao / Raaka Chocolate Inc., un producător de ciocolată artizanală din New York, spune că acum plăteşte de trei ori mai mult pentru pudra de cacao pe care o utilizează în produsele sale
Factor Manipulare: --
- Producătorii de ciocolată se confruntă cu creșteri record ale prețurilor pentru pudra de cacao, care a crescut cu aproximativ 16% în SUA în ultimul an, apropiindu-se de maxime istorice.
- Criza de cacao afectează profiturile producătorilor mari de ciocolată, iar consumatorii plătesc mai mult pentru cantități mai mici de ciocolată, cu tactici precum reducerea dimensiunilor batoanelor.
- Dificultățile în obținerea pudrei de cacao au fost accentuate, iar prețurile pe piața din SUA au ajuns aproape de 9.000 de dolari pe tonă, iar în Europa au depășit 10.000 de dolari pe tonă.
- Alternativele la pudra de cacao sunt insuficiente, iar procesarea de cacao în Europa a scăzut cu 3,7%, ceea ce sugerează că prețurile vor rămâne ridicate în continuare.
0 articole