Romania Libera
Publicat acum 21 ore

De ce cel mai mare producător de cafea din lume mizează tot mai mult pe robusta

Factor Manipulare: --
  • Regiunile tradiționale din Brazilia, unde se cultivă cafea arabica, sunt afectate de schimbările climatice, iar producția de robusta a crescut cu 81% în ultimul deceniu.
  • Robusta devine tot mai populară datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate și boli, având un randament aproape dublu față de arabica și fiind mai profitabilă în condiții climatice dificile.
  • Fermierii brazilieni adoptă soluții inovatoare pentru cultivarea robusta, cum ar fi plantarea sub copaci de umbră, și Brazilia ar putea depăși Vietnamul ca principal producător datorită infrastructurii sale logistice mai bune.
  • O nouă lege europeană va scumpi arabica, în timp ce cafeaua instant, bazată pe robusta, este exceptată de la aceste reguli, ceea ce ar putea crește cererea pentru robusta și îmbunătăți percepția consumatorilor asupra acesteia.
0 articole